De behandeling in stappen


Het tweede bezoek

Behandelvoorstel

Valt het besluit na het eerste bezoek om tot behandeling over te gaan, dan volgt er een tweede afspraak. Tijdens deze afspraak verzamelen we mond- en profielfoto’s, röntgenfoto’s en gebitsmodellen. Met deze informatie beraadt de orthodontist zich op de aanpak van de behandeling.

 

Het derde bezoek

De orthodontist legt de voorgestelde behandeling aan u uit naar aanleiding van de informatie uit het tweede bezoek. De orthodontist legt precies uit wat er gaat gebeuren: wat is er precies aan de hand, en hoe lossen we het op:

 

  • Welke beugel is voor u het beste?
  • Hoe lang gaat de behandeling ongeveer duren?
  • Is er wellicht voorafgaand aan de behandeling nog voorbereiding nodig
    voor bijvoorbeeld het verwijderen van kiezen of vullen van gaatjes door de tandarts?
  • Hoeveel bedragen ongeveer de kosten?

 

De behandeling van start!

 

Hoe de behandeling er voor u uitziet, hangt af van het type beugel. In de regel komt u elke maand op controle. De gemiddelde duur van een behandeling is ongeveer 2 jaar. Zijn er tussentijds klachten, breekt er apparatuur of gaat er apparatuur op andere wijze kapot, dan vragen we direct contact op te nemen met de praktijk om zo snel mogelijk een afspraak te kunnen regelen.

 

Bij het plaatsen van de beugel wordt u als ouder/begeleider gevraagd om pas aan het einde van de behandeling aanwezig te zijn. U wordt door de assisstente naar binnen geroepen voor informatie en instructie.

 

Medische gegevens

Voor ieders veiligheid vragen we u om ons steeds te informeren over medische bijzonderheden. Denk aan zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen et cetera.

 

Bij gebruik van medicijnen zijn wij verplicht het medicatie overzicht bij uw gegevens te voegen. Dit overzicht vraagt u (kosteloos) op bij uw apotheek.