Over ons

De Tilburgse orthodontistenpraktijk Dominicus Mattheeuws wordt gerund door de orthodontisten Boris Dominicus en Nele Mattheeuws. Beide volgden na hun universitaire studie tandheelkunde de 4-jarige specialistenopleiding Orthodontie. Een voorwaarde, om als erkend specialist aan de slag te kunnen. Dankzij de gedegen opleiding zijn zij in staat de meest ingewikkelde orthodontische problemen op te lossen.

 

   

Boris Dominicus

 

“Als jonge jongen was tandarts worden mijn droombaan. Eenmaal in de pubertijd kreeg ik mijn twijfels. Altijd werken in de mond van iemand anders? Het werd werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik miste het sociale aspect en keerde terug naar mijn oorspronkelijke droom: tandheelkunde. Tijdens mijn studie ontdekte ik vervolgens mijn ware roeping: orthodontie.

 

Het mooie van mijn vak is het zichtbare resultaat bij mijn patiënten. De blijdschap, het

zelfvertrouwen en de gulle lach die er mag zijn na een behandeling. Heel anders, dan als

je tandarts bent. Logisch, want bij de tandarts lig je in de stoel om iets te repareren waarvan je niet direct resultaat ziet. Als orthodontist werk je aan iets functioneels, zoals een goed
werkend gebit én aan iets esthetisch.

 

We kiezen in onze praktijk bewust voor een vaste orthodontist voor elke patiënt. Dat betekent dat je telkens een vertrouwd gezicht ziet. Belangrijk, je bouwt een band op met je patiënt en het werkt leuker als je elkaar goed kent! Ik luister graag en met aandacht naar mijn patiënten. Daarnaast helpt die band bij het gemotiveerd houden van patiënten als het een keer tegenzit.

 

Als geboren en getogen Tilburger denk ik dat het fijn is iemand uit je eigen omgeving te treffen als orthodontist. Ik ken het Tilburgse als geen ander. De gewoontes, de normen en waarden. En dat voelt vertrouwd.”

   

 

   

Nele Mattheeuws

 

“Als jonge tandarts werkte ik voor een project in de Filipijnen voor de eerste urgente tandzorg. ’s Avonds, bij het licht van een olielampje, kreeg ik steeds weer de vraag naar een mooie glimlach. Ik zag jonge kinderen en knappe mensen altijd met hun hand voor de mond lachen. Maar ook zag ik mensen met een onbehandelde gespleten lip of verhemelte. Een foutje van de natuur, maar een handicap voor het leven. Het inspireerde me om de studie orthodontie te gaan volgen.

 

Natuurlijk krijg ik energie van de mooie glimlach die mensen hebben na een orthodontische
behandeling. Maar het gaat verder. Bij orthodontie vloeien gezondheidszorg, wetenschap en
esthetiek samen. Prachtig! Een goed uitgestippelde behandeling zorgt voor een goed

functionerende beet binnen een harmonieus gelaat. Natuurlijk kunnen we niet alles,
maar we doen er wel alles voor.

 

Ik ben trots op onze praktijk. De patiënt staat bij ons altijd op de eerste plaats. Iedere behandeling is uniek. Soms lijkt iets een eenvoudige behandeling, maar ligt het ingewikkelder. Ik ben er om mensen gemotiveerd te houden en voor het beste resultaat te gaan. Patiënten, en bij jonge patiënten ook hun ouders, krijgen de hoofdrol. In de twee jaar die een behandeling gemiddeld duurt zien we verlegen tieners opbloeien tot zelfbewuste pubers. Geweldig om te zien en daar mijn steentje aan bij te mogen dragen.”